Comunicat de premsa : decès d’Hélène Bernard


Communicat de premsa

Lo burèu de l’Ofici public de la lenga occitana, atal coma son Director e l’ensemble de l’equipa tecnica tenon a exprimir lor tristesa en seguida del decès d’Hélène Bernard.

 

Inspectritz generala de l’administracion de l’Educacion nacionala e de la recèrca, Hélène Bernard foguèt rectritz de l’acadèmia de Tolosa, cancelièra de las Universitats de julhet de 2013 a febrièr de 2018 e vice-Presidenta, dempuèi sa creacion fins a febrièr de 2018, de l’Ofici public de la lenga occitana.

 

Anciana escolana de l’Escòla nacionala d’administracion, ocupèt tot al long de sa carrièra professionala de responsabilitats eminentas al ministèri de l’Educacion nacionala e al ministèri de l’Interior. Foguèt tanben Directritz generala adjunta de la Region Ròse-Alps.

 

L’Ofici public de la lenga occitana ten a rendre omenatge al volontarisme d’Hélène Bernard e a sa determinacion qu’exercèt tot particularament en favor de la transmission de la lenga occitana alprèp de las mai joves generacions. S’impliquèt notadament sus l’elaboracion del quadre partenarial pel desvolopament e l’estructuracion de l’ensenhament de l’occitan conclusit lo 26 de genièr de 2017 entre lo ministèri de l’Educacion nacionala, las Regions Novèla-Aquitània e Occitània e l’Ofici public de la lenga occitana.

 

L’Ofici public de la lenga occitana adreiça sa mai sincèras condoléncias a sos pròches e a sa familha.